Rezervácia vyšetrenia online

Šoférujte bezpečne

Aj v prípade, že máme aktuálnu a presnú korekciu zraku, poprípade aj keď žiadnu nepotrebujeme, tak existuje množstvo faktorov, ktoré nám komfort a ostrosť videnia pri šoférovaní značne znižujú. Tma, šero, oslnenie, intenzívna doprava, nepriaznivé počasie ale samozrejme aj únava. To všetko sú tie faktory, vďaka ktorým sa cítime neisto za volantom.

Aj v prípade, že máme aktuálnu a presnú korekciu zraku, poprípade aj keď žiadnu nepotrebujeme, tak existuje množstvo faktorov, ktoré nám komfort a ostrosť videnia pri šoférovaní značne znižujú. Tma, šero, oslnenie, intenzívna doprava, nepriaznivé počasie ale samozrejme aj únava. To všetko sú tie faktory, vďaka ktorým sa cítime neisto za volantom.

OPTIKA EXCLUSIV a spoločnosť Rodenstock Vám teraz prinášajú riešenie. Okuliarové šošovky Rodenstock Road.

Istota pri šoférovaní - iba s perfektným videním

Bezpečnosť za volanom závisí na viacerých faktoroch, ako len na značke auta či individuálnych šoférskych schopnostiach. Každý šofér asi dobre vie, na koľko naše videnie dokáže ovplyvniť napríklad silný dážď, hmla, šero, tma alebo snehové fujavice. Riešením sú okuliarové šošovky Rodenstock Road. S týmito špeciálne navrhnutými jednoohniskovými alebo multifokálnymi okuliarovými šošovkami nielen dokonale uspokojíte všetky nároky na videnie pri šoférovaní, ale zvýšite aj svoju bezpečnosť za volantom.

Redukcia oslnenia


Veľa šoférov je počas jazdy oslňovaných modernými LED a xenonovými svetlami protiidúcich áut. Riešenie prináša inovatívna vrstva Solitaire Protect Road, ktorá je schopná tieto rušivé vplyvy z väčšej časti odfiltrovať. Navyše redukuje rušivé odlesky vznikajúce na okuliarových šošovkách od svetiel pouličného osvetlenia, mokrej cesty a pod. a zlepšuje kontrastné videnie počas šoférovania cez deň. Okrem toho úprava Solitaire Protect Road odpudzuje prach a ľahko sa udržiava.

Inovatívna vrstva Solitaire Protect Road je kombináciou antireflexnej úpravy a špeciálneho 12% hnedého filtra.Táto kombinácia redukuje oslnenie od svetiel protiidúcich automobilov alebo napr. od svetiel pouličného osvetlenia a zlepšuje kontrastné videnie – vnímanie detailov vo dne aj v noci. Samotná antireflexná úprava redukuje nepríjemné odlesky na okuliarových šošovkách. Špeciálny filter potom znižuje rozptyl svetla vo vzduchu.

Príklad:

Predstavme si zahmlený opar v ktorom dochádza k veľkému rozptýleniu svetla – svetelný bod sa javí veľmi rozmazane a svetlo je veľmi rozptýlené. Filter vo vrstve Solitaire Protect Road tento zahmlený opar redukuje na minimum, a teda redukuje aj oslnenie, ktoré vplyvom rozptýlenia svetla vzniká.

Skvelé priestorové vnímanie


Správny odhad vzdialenosti, dôležitý nielen pri parkovaní, ale predovšetkým pri predbiehaní, závisí na priestorovom videní. Predovšetkým u osôb s rôznymi dioptrickými hodnotami pre ľavé a pravé oko môže byť toto videnie ale negatívne ovplyvnené. V prípade Rodenstock Road však toto nehrozí. Optimalizované šošovky so symetrickými oblasťami videnia prináša perfektné 3D videnie.

Lepšie videnie za šera a za tmy

Veľa šoférov sa pri šoférovaní za šera, v tme alebo pri zhoršenej viditeľnosti cíti nepríjemne a často krát si radšej za volant v takýchto podmienkach ani nesadnú. Za takýchto podmienok dochádza k rozširovaniu zorníc a svetelné lúče sa lomia odlišne, ako keď je zornička úzka, čo môže viesť aj k rozostrenému a nejasnému videniu. Pri okuliarových šošovkách Rodenstock Road je zohľadnený aj tento faktor a dokonca vďaka špeciálnej meracej jednotkeDNEye® Scanner 2, ktorú máme aktuálne ako jediný na Slovensku je možné tento nedostatok korigovať individuálne pre každého pacienta. Je tak možné docieliť ešte ostrejšie a kontrastnejšie videnie aj za zhoršených svetelných podmienok.

Optimálne videnie


Pri šoférovaní sa naše oči musia neustále prispôsobovať rôznym vzdialenostiam. Pri pohľade na cestu, navigáciu, spätné zrkadlá a zase späť. Dizajn šošoviek Rodenstock Road bol vyvinutý tak, aby spĺňal práve tieto dynamické nároky na videnie. Široké zorné pole pre ostré videnie za všetkých podmienok, nielen pri rýchlych zmenách pohľadu.

Ideálny spoločník po celý deň


Okuliarové šošovky Rodenstock Road neprinášajú perfektné videnie iba za volantom, ale po celý deň. Optimálne priestorové vnímanie a uvoľnené videnie za všetkých svetelných podmienok aj v prípade rýchlych zmien pohľadu môžete zažívať po celý deň – či už nakupujete, venujete sa svojím koníčkom alebo ste v práci. Špičkové vlastnosti robia zo šošoviek Rodenstock Road ideálneho spoločníka pre celý Váš deň.

Optika Exklusiv

VISUM očné štúdio

 Adresa: Dunajská 25, 811 08 Bratislava, Slovenská republika
 Telefón: +421 2 544 104 93, +421 2 544 338 78
 Mobil: +421 905 450 973
 Email: info@optikaexclusiv.sk
 Pondelok - Piatok: 09:00 - 18:00
 Sobota: 10:00 - 14:00
 Nedeľa: Zatvorené

Copyright 2020 © OPTIKA EXCLUSIV spol. s r.o.

web: LL studio